آبگرمکن برقی، محافظ محیط زیست: همانطور که دنیا به عواقب اقدامات خود بر محیط زیست آگاه تر می شود، مهم است که به جای روش های سنتی گرم کردن آب، روش های جایگزین را در نظر بگیریم. گرم کردن آب با استفاده از برق چندین سال است که به عنوان یک راه حل کارآمد تر بکارگرفته میشود. آبگرمکن برقی و آبگرمکن برقی بدون مخزن دستگاه هایی هستند که برای گرم کردن آب برای مصارف خانگی یا تجاری استفاده می شود. دستگاه آبگرمکن برقی مخزن دار شامل یک مخزن است که آب را نگه داشته و یک المنت گرمایشی، ترموستات و یک سوپاپ ایمنی است. المنت گرمایشی مسئول گرم کردن آب به دمای مورد نظر است، در حالی که ترموستات دمای آب را تنظیم می کند و المنت گرمایشی را خاموش می کند، هنگامی که به دمای مورد نظر رسیده باشد و سوپاپ ایمنی برای تنظیم فشار درون مخزن و جلوگیری از انفجار آن استفاده می شود. در مدل های آبگرمکن برقی زودجوش بدون مخزن این قطعات حذف شده و آب به سرعت گرم و فوری در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد
اجزا و تجهیزات اصلی آبگرمکن برقی:
آبگرمکنهای برقی، یکی از دستگاههای رایج در خانه هستند که برای ارائه آب گرم برای مصارف مختلف مانند حمام، پخت و پز و تمیز کردن استفاده میشوند. این دستگاهها شامل چندین قطعه و تجهیزات کلیدی هستند که با هم کار میکنند تا آب را گرم کنند. در اینجا، قطعات و تجهیزات اصلی آبگرمکن الکتریکی را بررسی خواهیم کرد.
1.مخزن
مخزن، جزء اصلی آبگرمکنهای برقی است که آب گرم را تا زمان نیاز درون خود ذخیره میکند. مخازن معمولاً از فولاد ساخته شده و دارای لایه محافظ جلوگیری از زنگ زدگی هستند. اندازه مخزن با توجه به ظرفیت آبگرمکن برقی متفاوت است و میتواند بین 2 تا 120 گالن معادل (10 الی 454 لیتر) باشد.
2. المنت های گرمایشی
المانهای گرمایشی، مسئول گرم کردن آب درون مخزن هستند. گرمایش آب با برق مستلزم داشتن یک یا دو المان گرمایشی است که به توجه به اندازه دستگاه متفاوت است. این المانها از فلز ساخته شده و درون مخزن غوطهور شدهاند. در هنگام عبور برق از المانها، آنها گرم میشوند و حرارت را به آب اطراف منتقل میکنند.
3. ترموستات
ترموستات، دمای بلند قابل تنظیم آبگرمکن برقی برعهده ی ترموستات است.که دمای آب درون مخزن را تنظیم میکند. این دستگاه دمای آب را نظارت کرده و المانهای گرمایشی را به صورت خودکار روشن یا خاموش میکند تا دمای مطلوب حفظ شود. بیشتر ترموستاتها دارای محدوده دمایی بین 90 تا 150 درجه فارنهایت هستند.
4. لوله غوطهور
لوله غوطهور یک لوله پلاستیکی یا مسی است که آب سرد را به قسمت پایینی مخزن تحویل میدهد. این لوله باعث میشود که آب سرد ورودی با آب گرم در قسمت بالای مخزن مخلوط نشود. به جای آن، آب سرد را به قسمت پایین هدایت میکند تا با المانهای گرمایشی در تماس باشد و گرم شود.
5. میله آند
میله آند، میلههای فلزی بلندی هستند که مخزن را از خوردگی محافظت میکنند. آنها از آلومینیوم یا منیزیم ساخته شدهاند و به قسمت بالای مخزن متصل هستند. میله آند، ذرات خورنده در آب را جذب میکند و از حملات آنها به لایه فولادی مخزن جلوگیری میکند.
6. سوپاپ تخلیه
سوپاپ تخلیه، دستگاه ایمنی است که فشار زائد درون مخزن را تخلیه میکند تا از انفجار آن جلوگیری شود. اگر فشار یا دمای آب درون مخزن از مرزهای ایمنی پیش رفتند، سوپاپ تخلیه باز شده و فشار را تخلیه میکند.
7. شیر تخلیه
شیر تخلیه در پایین مخزن قرار دارد و برای خالی کردن مخزن به منظور نگهداری و یا تعمیرات استفاده میشود. همچنین از آن برای شستشوی رسوباتی که در قسمت پایینی مخزن در طول زمان جمع میشود، استفاده میشود.
مدل های مختلف آبگرمکن الکتریکی و نحوه ی عملکرد آنها:
در سال های گذشته، دستگاه های گرمایش آب الکتریکی گزینه محبوب خانواده ها بودهاند. آنها به طور عمومی قابل اعتماد و با کارآیی بالا هستند و در هنگام نیاز، به تأمین سریع و آسان آب گرم کمک میکنند. با این حال، انواع مختلفی از دستگاه آبگرمکن برقی در بازار موجود است که هر کدام دارای مزایا و معایب خود هستند. در این متن به طور مفصل به انواع مختلف گرمکن آب برقی پرداخته شده است.
آبگرمکن برقی با مخزن ذخیره سازی:
آبگرمکن الکتریکی با مخزن ذخیره سازی، معمولاً پراکنده در خانههای امروزی هستند. این دستگاهها با گرم کردن آب در یک مخزن بزرگ کار میکنند و سپس آب گرم را به صورت لحظه ای در سراسر خانه توزیع میکنند. این مخازن میتوانند حدود 20 تا 100 گالن آب را بگیرند، بسته به اندازه دستگاه. اگرچه دستگاههای گرمایش آب الکتریکی مخزن دار در دسترس و نسبتاً ارزان هستند، اما نقاط ضعفی نیز دارند. برای مثال، میتوانند بسیار بزرگ باشند و فضای زیادی را در خانه شما اشغال کنند. علاوه بر این، به دلیل ذخیره آب در یک مخزن، ممکن است به مرور زمان گرما را از دست دهند و در نتیجه برای حفظ تأمین آب گرم پایدار، بیشتر کار کنند.
دستگاههای گرمایش آب الکتریکی با پمپ حرارتی:
گرمکن برقی با پمپ حرارتی برای جابجایی گرما از هوا و یا زمین به سمت گرمایش آب از برق استفاده میکنند. برای صرفه جویی در قبض های انرژی، گزینه کارآمدی برای خانههایی است که میخواهند پول صرفه جویی کنند. اگرچه این دستگاهها نسبت به سایر دستگاههای گرمایش آب الکتریکی هزینه بالاتری داشته باشند، صرفه جویی در گذشت زمان میتواند جمع شود. یک نکته مهم درباره این دستگاهها این است که در مناطق گرم وابسته به این دستگاهها برای بالا بردن دمای آب هستند. اگر در منطقهای با اقلیم سرد زندگی میکنید، شاید باید یک منبع حرارتی پشتیبان برای آب خود داشته باشید.
آبگرمکن برقی بدون مخزن(آبگرمکن فوری):
دستگاههای گرمایش آب الکتریکی بدون مخزن ، همچنین به عنوان دستگاههای گرمایش آب براساس درخواست شناخته شده، کار میکنند و آب را در حین عبور از دستگاه گرم میکنند. آنها آب گرم را در مخزن نگه نمیدارند، به این معنی که فضای کمتری اشغال میکنند و بسیار کارآیی بالاتری دارند. به دلیل عدم نیاز به گرم کردن آب پایدار در مخزن، آبگرمکن های برقی بدون مخزن کمتر از انرژی استفاده میکنند. یکی از بزرگترین مزایای این آبگرمکن زود جوش، قابلیت ارائه تأمین بیپایان آب گرم است. به دلیل اینکه آنها آب را در حین نیاز گرم میکنند، هیچگاه در میان دوش یا حمام کمبود آب گرم نخواهید داشت. علاوه بر این، دستگاهآبگرمکن های برقی کم مصرف بدون مخزن، طول عمر بیشتری نسبت به دستگاههای گرمایش آب الکتریکی دیگر دارند، که به معنای کمتر نیاز به تعمیر و تعویض در طول زمان است.
آبگرمکن برقی هیبریدی:
آبگرمکن برقی هیبریدی، یک نوع آبگرمکن است که دارای مخزن ذخیرهسازی همانند آبگرمکنهای برقی با مخزن است. اما روش گرم کردن آب آنها باعث شده تا به عنوان یک محصول منحصر به فرد تلقی شوند. در آبگرمکن هیبریدی، به جای تولید حرارت، حرارت از هوای اطراف جمعآوری و با استفاده از یک پمپ گرمایی، در یک تبدیلکننده به آب منتقل شده و آب را با استفاده از آن گرم میکند.
نتیجه گیری این مطلب:
اگرچه دستگاههای گرمایش آب الکتریکی گزینه محبوبی برای خانوادهها بودهاند، اما بسیاری از مزایای تغییر به آبگرمکن برقی بدون مخزن وجود دارد. این دستگاهها فضای کمتری را اشغال میکنند، طول عمر بیشتری دارند و کارآیی بالاتری دارند که میتواند در هزینه های شما در مصرف انرژی صرفه جویی کنند. با انتخاب دستگاه گرمایش آب بدون مخزن الکتریکی، شما همچنین از تأمین بیپایان آب گرم بدون نیاز به مخزن حجیم استفاده خواهید کرد.
مزایا، معایب و کاربرد مصرف:
گرمایش آب با برق، به خاطر سادگی استفاده، قابلیت هزینه بری پایین و کارآیی بالا، گزینه محبوبی برای بسیاری از خانهداران محسوب میشود. با این حال، همانند هر دستگاه دیگری، استفاده از دستگاههای گرمایش آب الکتریکی هم مزایا و معایبی دارد. بیایید باهم نگاهی کوتاه به این ویژگی ها بیندازیم.
مزایا
- نصب آسان: نصب و راه اندازی آبگرمکن الکتریکی نسبتا آسان است، زیرا به عکس دستگاههای گازی، به سیستم تهویه مناسب یا خطوط سوخت نیاز ندارند. بنابراین، این دستگاهها برای خانهدارانی که به دنبال یک راه حل گرمایش آب کارآمد هستند که میتوانند به سرعت و به راحتی نصب شوند، گزینه مناسبی هستند.
- صرفهجویی در هزینه: دستگاههای گرمایش آب الکتریکی معمولاً در مقایسه با دستگاههای گازی، قیمت پایینتری دارند و هزینه نصب کمتری دارند. علاوه بر این، آنها معمولاً کارآیی بالاتری دارند و هزینههای عملیاتی آنها در طولانی مدت کمتر است که میتواند به خانهداران کمک کند تا در قبضهای خود در مصرف انرژی صرفهجویی کنند.
- نیاز به نگهداری کم: نیاز به تعمیر و نگهداری آبگرمکن برقی نسبت به دستگاههای گرمایش آب گازی بسیار کمتر است، زیرا تعداد قطعات حرکتی و اجزای احتراق که نیاز به تمیز کردن و یا بازبینی و تعویض مداوم دارند کمتر است.
- ایمن: برخلاف دستگاههای گرمایش آب گازی، گرمکن برقی، گاز کربن منوکسید یا دیگر گازهای مضر دیگری تولید نمیکند که آن را به گزینه ای امنتر برای خانههایی با دستگاه های تهویه ضعیف تر و نامناسب، محسوب میکند.
معایب:
· گرم شدن آهسته: گرمایش آب با برق ممکن است به مدت زمان بیشتری برای گرم کردن آب نسبت به دستگاههای گرمایش آب گازی نیاز داشته باشد که ممکن است برای افرادی که به سرعت نیاز به آب گرم دارند، ناراحت کننده باشد. این به دلیل این است که دستگاههای گرمایش آب الکتریکی به طور معمول عناصر گرمایش کوچکتری نسبت به دستگاههای گرمایش آب گازی دارند و ممکن است برای گرم کردن همان حجم آب به مدت زمان بیشتری نیاز باشند.
· با اینحال راه حل مناسب در این وضعیت استفاده از آبگرمکن برقی بدون مخزن میباشد. برخلاف آبگرمکن های برقی معمولی، آبگرمکن برقی بدون مخزن برای گرم کردن آب به صورت کارآمد طراحی شدهاند. با عدم نیاز به انتظار برای پر شدن و گرم شدن مخزن، شما میتوانید در عین حال که شیر را باز میکنید، به آب گرم دسترسی پیدا کنید.
· ظرفیت محدود: دستگاههای گرمایش آب الکتریکی در اندازههای مختلفی در دسترس هستند، اما ظرفیت مخزن آنها معمولاً کوچکتر از دستگاههای گرمایش آب گازی است. این به این معنی است که آنها برای خانوادههای بزرگ یا خانههای با تقاضای آب گرم بالا، بهترین گزینه نیستند هرچند این ویژگی فقط در مورد آبگرمکن های برقی با مخزن ذخیره سازی و آبگرمکن های هیبریدی صدق میکند.
· هزینههای انرژی بالاتر: با این حال که دستگاههای گرمایش آب الکتریکی معمولاً از دستگاههای گرمایش آب گازی کارآیی بیشتری دارند، اگر نرخ برق در منطقه شما بالا باشد، هزینههای عملیاتی آنها هنوز هزینه بالایی خواهد بود. برای این منظور نیز طراحی آبگرمکن های برقی بدون مخزن صورت گرفته تا فقط زمانی که نیاز به آب گرم دارید از انرژی برق استفاده شد، بدین ترتیب در هزینه ی قبض آب و برق شما صرفه جویی خواهد شد.
موارد رایج مصرف:
دستگاه های گرمایش آب به روش برق، دستگاههای چند منظورهای هستند که میتوانند در بسیاری از مصارف خانگی و تجاری استفاده شوند. در زیر برخی از استفادههای رایج دستگاههای گرمایش آب الکتریکی آورده شده است:
· خانههای مسکونی: دستگاههای گرمایش آب الکتریکی برای بسیاری از خانهدارانی که به دنبال یک راه حل گرمایش آب هزینهای و کارآمد هستند، گزینه محبوبی هستند.
· آپارتمانها و کاندومینیومها: دستگاههای گرمایش آب الکتریکی اغلب در آپارتمانها و کاندومینیومها استفاده میشوند که فضای آنها محدود است، زیرا میتوانند در فضاهای کوچکتری مانند کمدها یا اتاقها نصب شوند.
· ساختمان های اداری و همچنین رستورانها و کافهها از مواردی ست که از آبگرمکن برقی در فراهم کردن آب گرم مورد نیاز بکار گرفته میشود.
نتیجه گیری:
در نهایت، تصمیم گیری نهایی برای انتخاب یک دستگاه گرمایش آب الکتریکی به دلایل مختلفی بستگی دارد، از جمله سطح مصرف آب گرم در خانه شما، فضای موجود در خانه، بودجه شما و نیاز به صرفه جویی در قبض های انرژی. با این حال، با بررسی مزایا و معایب هر نوع دستگاه، میتوانید تصمیم بهتری برای خانوادهتان بگیرید و از آب گرمی بهتری برای خودبهره مند شوید. در کل، اگر به دنبال یک راه حل صرفه جویی در هزینه و کم مصرف برای نیازهای آب گرم خود هستید، آبگرمکن برقی بدون مخزن یک انتخاب عالی است.
با قابلیت آب گرم درخواستی، کاهش هزینه های انرژی و عمر طولانی آن، سرمایه گذاری در یکی از این دستگاه ها تصمیم هوشمندانه ای است که در سالهای آینده منافع بسیاری به شما و خانواده شما اهدا خواهد نمود .
پس چرا امروزه به خرید آبگرمکن الکتریکی بدون مخزن فکر نمی کنید تا لذت بردن از مزایای آن را تجربه کنید؟
مطمئناً با خرید آبگرمکن برقی بدون مخزن، شما می توانید به صرفه جویی در هزینه های جاری خود و البته کم کردن اثرات منفی بر روی محیط زیست کمک کنید. علاوه بر این، این دستگاه ها با کیفیت ساخت بالا و بازه ی عمر طولانی، تصمیمی منطقی برای استفاده ای بلند مدت از آن برای هر خانواده ای خواهد بود که در جستجوی یک راه حل کم مصرف و اقتصادی برای نیازهای آب گرم خود هستند.
پرسش و پاسخ های متداول آبگرمکن برقی :
· آبگرمکن برقی چیست؟
· آبگرمکن برقی یک دستگاه خانگی است که با استفاده از برق، آب گرم را برای مصارف مختلف فراهم میکند.
· چطور یک آبگرمکن الکتریکی کار میکند؟
· آبگرمکن برقی با استفاده از المنت های گرمایشی درون مخزن آب را گرم میکند. وقتی برق از المنت عبور میکند، آنها گرم میشوند و حرارت را به آب منتقل میکنند. یک ترموستات هم دمای آب را درون مخزن کنترل میکند و یک لوله غوطهور آب سرد را به پایین مخزن هدایت میکند. در آبگرمکن های مخزن دار، یک میله آند از تخریب مخزن جلوگیری میکند و یک سوپاپ تخلیه فشار اضافی در مخزن را تخلیه میکند تا از انفجار آن جلوگیری شود.
مزایای استفاده از آبگرمکن برقی بدون مخزن چیست؟
· برخی از مزایای استفاده از آبگرمکن برقی بدون مخزن، شامل صرفهجویی در مصرف انرژی، نصب آسان و هزینه تعمیرکمتر نسبت به سایر نوع آبگرمکنهای برقی است. علاوه بر این، آبگرمکنهای برقی بدون مخزن عمر بیشتری نسبت به دیگر مدل های آبگرمکن برقی دارند و نیاز به کمترین مراقبت دارند.
· معایب استفاده از آبگرمکن الکتریکی چیست؟
· برخی از معایب استفاده از دستگاه گرمایش آب با برق شامل هزینههای عملیاتی بالاتر نسبت به مدلهای گازی و احتمال قطعی برق و عدم در دسترسی به آب گرم است.
· در انتخاب یک گرمکن برقی چه مواردی را باید در نظر گرفت؟
· در انتخاب یک آبگرمکن برقی، باید عواملی مثل اندازه مخزن، تعداد المنت گرمایشی، نرخ بازیابی، رتبه مصرف انرژی و هزینه کل را مد نظر گرفت و همچنین نیازهای خاص خانوادهی شما مانند الگوی استفاده از آب گرم و تعداد افراد در خانواده را باید در نظر گرفت.